Anca Dragomirescu | Mituri și .. profituri pentru piele

Despre autor

Autobiografie

Anca Dragomirescu

La momentul la care am decis să scriu această carte instructivă, adresată publicului larg, am împlinit 30 de ani de învățământ superior medico-farmaceutic, dintre care ultimii 20 în cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, la disciplina de studiu Dermatofarmacie – Cosmetologie.

Sunt prefesor universitar în incitantul domeniu al științei cosmeticii. Am parcurs toate treptele devenirii universitare, de la asistent universitar până la profesor universitar coordonator de studii masterale. Sunt licențiată în Medicină (1989) și în Farmacie (2002); sunt doctor în științe medicale, cu o teză în domeniul morfopatologiei. 

Prin specificul perioadei de tânăr asistent universitar la disciplina de fiziopatologie, mi-am făcut deprinderea de a mă întreba de ce, cum, prin ce mecanisme biologice? în fața oricărui proces patologic, inclusiv a celor dezvoltate în piele. În răstimpul de două decenii care a urmat, am pregătit mii de farmaciști și de asistenți de farmacie în arta cosmetologiei și, alături de aceștia, în ultimii 10 ani, am îndrumat pașii a sute de masteranzi ce au ales să studieze produsul cosmetic, pe lungul său drum, de la idee, la produs finit.

Am venit în sprijinul lor ca autor au unor cărți și monografii de specialitate, între care: Cosmeceuticele – ingrediente active în formularea cosmetică, Editura Victor Babeș Timișoara, (2019), Dermatocosmetologie cu profil farmaceutic, Ed. Brumar Timișoara (2018), Îmbătrânirea cutanată, Editura Brumar, Timisoara, (2014), Actualitati în dermatofarmacie și cosmetologie, Editura Victor Babes, Timisoara, (2012), Elements de dermatopharmacie – cosmetologie, Editura Brumar, Timisoara, (2013), și desigur, am colaborat din postura de coautor, la multe alte lucrări în domeniu.

În tot acest interval de timp am încercat să diseminez și să împărtășesc din achizițiile mele științifice în cadrul congreselor și conferințelor la care am fost invitată, fie ca invited speaker (Milano 2012, cu prezentarea: Implementazione della spettrofotometria di riflettanza nell’investigazione della colorazione tegumentaria suborbitale), fie ca chairman (11th Romanian international Symposium on cosmetic and Flavor Products, Iasi, 2013; 1st Joint International Congress : Aging Skin – Diagnostic Tools and Cosmetic Treatement, Milano, 2013).

Sunt membru activ al Societății Române a Chimiștilor Cosmetologi, la ale căror reuniuni răspund cu responsabilitate și interes.

S-ar putea crede că dețin toate secretele din formulările cosmetice, mai ales cele care să asigure tinerețea fără bătrânețe, că le explic cu drag discipolilor mei și că le aplic pe propria-mi persoană. Totuși, nu am să obosesc niciodată să spun răspicat că doar odihna, gândirea pozitivă, alungarea stresului, călătoriile și retargerea în arte pot asigura frumusețea trupului și a minții. Este motivul pentru care în ultimii 8 ani am evadat din cotidian, călătorind și scriind literatură. Așa s-au născut 4 romane bine primate de public și de critica literară: Soluția: rocada mică, Editura Rao București, (2012), romanul meu de debut literar, Pe mine să nu mă luați de prost, Editura Brumar Timișoara,(2014), Chimia depărtărilor, Editura Brumar Timișoara, (2015) și Ultimul foc de artificii, Editura Brumar Timișoara (2017).

Prin ebook-ul Mituri și profituri pentru piele disponibil pe acest web site încerc să povestesc secrete ale științei cosmetice, folosind limbajul naratorului de literatură beletristică.

Poate că o astfel de carte trebuia să vină demult. Diverse vedete și influenceri, cu mai mare sau firavă expertiză în domeniu, au emis păreri, au formulat opinii, au modulat comportamentul consumatorilor de cosmetice. În fața lor, adevărații specialiști au făcut un pas înapoi și s-au mulțumit cu discursul de la catedră.

Odată cu lansarea în spațiul online al acestui ebook doresc să trec peste limita amfiteatrului, a sălii de curs și să explic oricărui cititor pasionat de cosmetice și frumusețe, secrete pe care le-am acumulat în timp și să detronez mituri ce azi nu mai au ce căuta în raționamentul medico-farmaceutic.

Prof. univ. dr. Anca Dragomirescu

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue