Află ce zone ale pielii suferă fiind neglijate de rutina zilnică | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Află ce zone ale pielii suferă fiind neglijate de rutina zilnică

Decolteul și gâtul sunt primele zone ale pielii neglijate de rutina zilnică

Ai să râzi! Nu fața este cea mai afectată parte a tegumentului, atunci când vine vorba despre aging. Nu e clar de ce. Probabil că pentru chip, noi femeile avem o grijă ancestrală, pierdută în istorie. La fel de adevărat este și faptul că fața beneficiază de cele mai revoluționare active cosmetice, Despre ingrijirile feței perdute în timp (și regăsite în artefactele istorice) am scris recent pe blog, într-un jurnal de vacanță https://www.estifrumoasa.ro/din-povestea-plina-de-miracole-a-egiptului-antic-ne-au-ramas-frumuseti-feminine-legendare-nefertiti-nefertari-cleopatra/. Și despre activele cosmetice de azi am vorbit adesea, în rândurile ebook-ului meu Mituri și profituri pentru piele. https://www.estifrumoasa.ro/cumpara/ . În plus, de la o anumită vârstă, machiajul cotidian poate juca și un oarecare rol de filtru solar, prin componentele sale de tip pulbere. De ce oare decolteul și gâtul sunt zone ale pielii frecvent afectate de aging ?

Dacă în regiunea anterioară gâtul este mai puțin văzut de soare (iar make-up artiștii stiu acest secret), nu același lucru se poate spune despre decolteu. Zona decolteului este văzută de radiațiile UV în perioadele de primăvară – vară, chiar și atunci când nu intenționăm să ne expunem la soare. Greșim noi? Uităm de fotoprotecție? Sau e ceva din subconștient care „ne fură ochii”. Poate gândul că delcolteul este înnobilat cu câte o bijuterie. Însă, la acest nivel se observă primele semne de elastoză solară (o fațetă neplăcută a fotoîmbătrânirii). Mai mult, zona posterioară a gâtului (la persoanele des fotoexpuse, ce au tunsori scurte) apar ridurile adânci ce compun entitatea clinică denumită rhomboidalis nuchae. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1346-8138.1987.tb03594.x

Dar mâinile și antebrațele?

Faptul că mâinile suferă din cauza factorilor de mediu (frig, detergenți, dezinfectanți, etc) nu ne surprinde. Devenim conștienete atunci când avem senzația de mâini uscate. Iar crema de mâini (poate cea cu glicerină) trebuie să își facă loc în poșetă. Cum stau lucrurile cu antebrațele ?

Antebrațul uman este cel mai uluitor model didactic de înțelegere a fotoagingului cutanat vs. cronoaging cutanat. Partea internă a antebrațelor, prin specificul poziției corpului uman, nu este niciodată văzută de razele soarelui. Aici observăm cel mai bine cronoîmbătrânirea, cu a sa atrofie (subțiere) cutanată. În schimb, partea externă a antebrațelor este frecvent expusă soarelui, chiar și atunci când nu stăm la plajă. Aici devin vizibile semnele tipice ale fotoagingului (piele rugoasă, uscată, îngroșată).

Ce-i de făcut în materie de skincare, pentru prevenția acestor situații? Fotoprotecția cosmetică și vestimentară (pălărioarele) reprezintă cheia în lupta anti-fotoaging. Împotriva deshidratării (sau / și deteriorării barierei cutanate) suferită de brațe (prin frig, căldură, vânt, etc) ne stau la dispoziție compenetele NMF (ex. ureea) și bioceramidele.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue