ULTIMUL FOC DE ARTIFICII | Mituri și .. profituri pentru piele

Anca Dragomirescu

ULTIMUL FOC DE ARTIFICII

15 RON

Printr-o rafinată sondare, Anca Octavia Dragomirescu, în cel de-al patrulea roman al său, Ultimul foc de artificii, încearcă şi reuşeşte să resusciteze şi să menţină vie o epocă trecută, ce se estompează treptat şi e gata să dispară din memoria colectivă şi din amintirile noastre.

Autoarea o face şi cu dorinţa de a depune mărturie pentru generaţiile facebook-iste de cum o fost oraşul acesta, ţara, lumea întregă şi cum s-a transformat totul de-a lungul vremii. Şi forma aceasta nouă de reeditare, ebook, va veni în sprijinul cititorilor pasionaţi.

În cele aproape trei sute de pagini, Anca Octavia Dragomirescu ne plimbă printr-un oraş viu, imediat după naţionalizarea din 1948, pentru a ne aduce în prezentul imediat şi nu sunt mulţi scriitori care şi-au impus şi au reuşit să-şi împlinească acest experiment ce necesită o asiduă documentare. E un risc pe care ea şi l-a asumat, pentru că întoarcerea în timp poate fi uneori dureroasă, pentru că vine cu cohorta ei de trăiri şi neajunsuri, care marchează fiinţa. Tramvaiul 5, cel cu dublu pupitru de comandă  face posibilă transbordarea eroilor, din mahala în centrul urbei…

Cinematografic vorbind, Ultimul foc de artificii e o carte captivantă, cu un subiect incitant, mai ales pentru cei ce n-au cunoscut oraşul Timișoara într-o istorie mai îndepărtată, ce se pretează la un scenariu de film, în care episoadele să urmeze cronologic istoria, străpunse fiind de flash-urile focurilor de artificii, zgomot şi lumină, care să marcheaze perioade din viaţa eroilor: războiul, revelioane în străinătate, organizate pentru vestici, la care personajele noastre participă ca simpli privitori, revoluţia şi alte ieşiri în piaţa publică a oraşului, unde generaţia tânără dă năvală într-o fără de-nţeles dorinţă, mereu înnoită, de petrecere şi spectacol. Şi o coloană sonoră pe măsură, ca venind din timp şi poate o întoarcere în timp: Ploaia și noi.

Nina Ceranu,

Editura Eubeea

Pachete

Cumpara pachetele de cărți electronice si beneficiază de prețuri mai bune

Pachetul: Frumusețea vine din interior

Mituri și profituri pentru piele + Cosmeceuticele + Ultimul foc de artificii

76 RON 64 RON

PACHETUL DE AUTOR

Mituri și profituri pentru piele + Cosmeceuticele + Ultimul foc de artificii + Chimia depărtărilor

89 RON 69 RON

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue