Jurnal de vacanță: arta înfrumusețării în Egiptul antic | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Jurnal de vacanță: arta înfrumusețării în Egiptul antic

Cât de veche e arta înfrumusețării ?

Te-ai simțit vreodată vinovată pentru timpul pierdut în fața oglinzii? Crezi că doar tu exagerezi căutând secrete în arta înfrumusețării? Nimic anormal ! Noi, femeile ne naștem cu un al șaptelea simț, cel al menținerii stării de bine și de frumos. Explicațiile le-ar putea da psihologii, iar într-o postare anterioară pe blog am vorbit despre starea de bine și de gândire pozitivă generată de rutina zilnică de frumusețe. Nu doar că am vorbit, dar la momentul acela am adus probe… https://www.estifrumoasa.ro/rutina-de-skincare-creste-stima-de-sine-starea-de-bine-si-tonusul-psihic/

În vacanța mea egipteană nu am căutat numai poveștile istoriei antice. Am căutat și ritmurile subtile ale operei Aida… Căci templul zeiței Isis, m-a dus cu gândul la rugăciunile lui Amneris (rivala Aidei) pentru împlinirea iubirii sale, cea față de Radames. Dar mai presus de toate, eu, specialistul în beauty, am căutat probe ale artei înfrumusețării între figurile Egiptului antic. Și da. Din povestea plină de miracole a „darului Nilului”, ne-au rămas frumuseți feminine legendare: Nefertiti, Nefertari, Cleopatra. Dacă veți privi cu atenței liniile de make-up ale lor, veți vedea că omenirea nu s-a schimbat prea mult. Dimpotrivă, azi ne inspirăm din trăsăturle lor. Geometria facială a frumoasei Nefertiti este un etalon pentru medicina estetică intervenționistă.

Dincolo de arta machiajului, prepararea cremelor cosmetice

Căutarea frumuseții feminine nu s-a oprit doar la machiaj. În zilele noastre, descifrarea hieroglifelor a pus în evidență activele din produsele cosmetice ale Egiptul antic: mierea, laptele (inclusiv cel de cămilă), praful de alabastru, uleiuri vegetale. https://d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net/53547290/Facial_Cosmetics_in_anient_Egypt.pdf?14 Poporul care credea cu tărie în viața de apoi, era încredințat că și în viața pământească trebuie să rămâi tânăr, fără semne ale trecerii timpului. Chiar și azi, literatura de specialitate vorbește despre laptele de cămilă ca agent nutritiv și imunostimulator, în skin-care.

Să nu uităm de parfumurile Egiptului. Astăzi, esențele laboratoarelor de parfumerie egiptene fac deliciul turiștilor. Și nu doar atât. Miresmele egiptene constituie materii prime pentru industria parfumeriei din lumea întreagă.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue