Vremea te deprimă? Rutina de skincare te va salva | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Vremea te deprimă? Rutina de skincare te va salva

Plânsul ploii care-ți bate în geam

Ce fragilă e limita între bucuria vacanței de vară și plânsul ploii de octombrie! Încă nu ni s-a șters din minte peisajul verii, cu soarele oglindind mii de sclipiri în mare. Ai fotografiat apusuri, ai prins clișee ale valurilor…. Ai sărutat stropii sărați ai mării… Cu siguranță. Dar toate astea au dispărut, de parcă o mână nevăzută a venit să-ți răpească fericirea.

Ceea ce pare de neînțeles, este faptul că atunci, în plină vară, te putea deștepta lumina solară înainte de a se declanșa alarma telefonului. Acum cine a dereglat ceasul biologic? Cine a umblat la mecanismul orologiului interior? De ce acum, în miez de toamnă, îți sună alarma, iar tu vrei să mai visezi, pe ritmul stropilor de ploaie?

Noaptea, ca hoții…

Nu e nicio mână nevăzută, nu e nicio vrajă. Este pur și simplu melatonina, un hormon, adesea uitat de pe lista substanțelor hormonale. Aceasta este secretată de o mică glandă, epifiza. Dacă vrei puțină chimie, iți voi spune că melatonina este un aminoacid. Secreția sa este maximală este pe timpul nopții (în jurul orei 3), sub acțiunea întunericului. O eventuală lumină artificială apărută în toiul nopții va face să se întârzie. să se decaleze, momentul secreței maxime de melatonină.

Cu alte cuvinte, melatonina este un hormon al inducerii somnului, mai corect spus, al ritmului circadian somn – veghe. Așa se explică de ce întunericul dimineților de octombrie te lasă, în continuare, în lumea viselor.

Or de la starea de „azi nu am chef de nimic, aș mai dormi puțin ” și până la depresie mai e un pas extrem de mic. Ce ar fi să nu-l faci?! Amitește-ți ce știai din viață! Mici bucurii pot face minuni pentru psihic. Rutina de skincare, un machiaj mai curajos, sau o culoare mai aprinsă în păr pot alunga monotonia, pot readuce starea de bine. Da! Rutina de skincare face bine fizicului și psihicului. Am spus-o și-am s-o repet mereu. Dar atenție ! Îngrijirea pielii are reguli precise, iar eu le-am dezvăluit în volumul meu, Mituri și profituri pentru piele. https://www.estifrumoasa.ro/capitole-carte/

https://www.estifrumoasa.ro/capitole-carte/

Skincare-ul și starea de bine

Faptul că rutina de skincare face bine fizicului și psihicului nu mai este un secret. Nu doar noi femeile suntem îndreptățite să afirmăm că skincare-ul crește stima de sine, calitatea vieții și tonusul psihic. Încetul cu încetul, și cercetători încep să recunoască ceea ce noi știam demult.

În revista Cosmetics a grupului editorial de literatură științifică MDPI, se enunță, cu dovezi, faptul că are loc o îmbunătățire a calității vieții și a tonusului psihic la femeile ce practică sistematic rutina de skincare. Deci, se poate !

https://www.mdpi.com/2079-9284/7/3/59

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue