Rutina zilnică invariabilă vs active ce surprind fibroblastul | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Rutina zilnică invariabilă vs active ce surprind fibroblastul

Rutina zilnică – o sintagmă auzită tot mai des

Rutina zilnică invariabilă sau mai bine active ce surprind fibroblastul…. aceasta este întrebarea ?

Orice blog pe teme de cosmetică, dar și orice influencer din domeniul de beauty, își va începe pledoaria vorbind despre rutina zilnică. Azi, dacă nu gândești în termeni de rutină zilnică în beauty, sport sau nutriție, ești pus la zid. Să nu fiu înțeleasă greșit! Este absolut necesar un ritual zilnic, de fapt un set de obiceiuri sănătoase, pentru piele, minte și sănătate. Problema începe atunci când termenul, devenit clișeu, tinde să devină literă de lege sau protocol de lucru. Dincolo de faptul că avem condiții diferite ale pielii, suntem cotidian supuși unor factori endogeni și exogeni diverși. Or tocmai asta este frumusețea, diveristatea noastră. Nu există, așadar, rețete general – valabile.

Încet, încet, lucrurile acestea încep să fie cunoscute și recunoacute, iar doamnele și domișoarele fac selecții în cunoștință de cauză. Cuvinte precum : retinol, acid hialuronic, AHA, BHA, ceramide, etc… au intrat în limbajul curent al persoanelor interesate de skincare. Amintesc în acest sens recentul meu ebook COSMECEUTICELE https://www.estifrumoasa.ro/cosmeceuticele/. În această lucrare încerc să asociez fiecare nevoie cosmetică a tenului, cu activele adecvate.

Cheia este să scoți fibroblastul din zona sa de confort

O rutină cosmetică zilnică invariabilă nu te va plictisi doar pe tine… Va plictisi teribil de mult și fibroblaștii din dermul tău. La cursurile mele FRUMUSEȚEA SE ÎNVAȚĂ https://www.estifrumoasa.ro/frumusetea-se-invata/ folosesc pentru fibroblaștii din derm expresia: fabrica de rejuvenare a pielii, din numeroase motive… Numeroase motive, ce poartă numele sintezelor acestor celule: acid hialuronic, colagen, elastină și MMP. Da, da ! Am spus bine. MMP (adică enzimele distructive ale colagenului) sunt produse de fibroblaști, deoarece organismul stie să își reînnoiască singur resursa structurală.

Tot ceea ce caută azi medicina estetică și indutria farmaceutică (în domeniul cosmeticii) este de a găsi soluții pentru a scoate fibroblastul din „zona sa de confort”. O doză forte a unui activ clasic, ori un activ nou va deveni un booster pentru celula stelată a dermului. Ne spun și articolele științifice recente acest lucru. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.13871. Cum se întâmplă aceste fenomen? Mediul intern al pielii sesizează un „pericol”, iar celulele din prima linie de apărare imună a pielii vor elibera unele citokine. De regulă, IL1 este mesagerul „de serviciu”. De altfel, si peptidele semnalizatoare din cosmetică tot pe o astfel de secvență de procese se bazează. Dezvolt ideea la cursurile mele Masterclass. https://www.estifrumoasa.ro/masterclass-online-bazele-stiintifice-ale-cosmeticii-aplicate/

Cu puțin curaj, poți încerca (săptămânal, sau lunar) să-ți depășești limitele zilnice. Cum? Cu active precum: Vitamina C 15 % (ser), retinol 1%, acid glicolic 9%, s.a. Poți întreba apoi un specialist ce alte boostere prin proceduri minim-invazive ți s-ar potrivi…

Curaj!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue