Îți place arta machiajului? E necesar să cunoști skincare | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Îți place arta machiajului? E necesar să cunoști skincare

O meserie, două profesii

Ne este incă clară în memorie imaginea cosmeticienei, care, în halatul ei alb, se ocupa de frumusețea noastră. La ea apelam și pentru întreținerea feței, dar și pentru conturarea sprâncenelor. Însă, tot la cosmeticiană făceam apel pentru machiajul de sâmbătă seara. Febra de sâmbătă seara!

Încetul cu încetul, sub presiunea mass-media, a tendinței de a atinge perfecțiunea geometriei faciale din medicina estetică și a industriei cosmetice, arta machiajului a prins aripi. Cosmeticiana a fost nevoită să învețe cât mai multe dintre secretele machiajului. Dacă în urmă cu 10 sau 20 de ani era suficient să fie conturați ochii și buzele, ca puncte centrale ale valorificării fizionomiei, astăzi asistăm la capacitatea de a se induce iluzii optice pentru întreaga față. Treptat, am devenit cu toții martorii tăcuți ai unei noi profesii: make-up artistul. Este specialistul care știe să se joace cu umbra, semiumbra și lumina, generând o nouă imagine a feței, în 3D. E greu de spus acum… cine a stimulat pe cine? Make-up artistul a stimulat industria de profil … sau invers?

A pierdut sau nu make-up artistul deprinderea de a fi și cosmeticiană? Cât de mult skincare trebuie să cunoască make-up artistul?

Ce are skincare-ul cu arta machiajului?

Revin la dilema obsesivă: Cât de mult skincare trebuie să cunoască make-up artistul? Recent, întrebarea mi-a venit în minte vâzând că masteratul în domeniul cosmetologiei pe care îl coordonez (în cadrul Facultății de Farmacie din Timișoara) începe să fie atractiv pentru make-up artiști, la rândul lor formatori în domeniul lor. Merită să spun că m-a impresionat ambiția și determinarea artistei Ana Preda (Ana Preda Beauty Tips).

În viziunea mea, ar fi câteva elemente de cosmetologie și skincare care ar trebui să existe în bagajul de cunoștințe ale acestor profesioniști (make-up artiști). Am alcătuit aici un top 5 al acestor chestiuni:

  • anatomia topografică a feței, pe secțiuni anatomice; tipare de îmbătrînire facială rezultate din modificările părților moi ale feței,
  • tipuri de ten, colorații naturale de piele, melanogeneza,
  • activele și substanțele auxiliare din produsele de cosmetică decorativă, despre care am scris și în articolul: https://www.estifrumoasa.ro/team/pielea-si-produsele-cosmetice/
  • pielea alergică: manifestări, predispoziții, alergeni posibili,
  • reacțiile nedorite la produsele cosmetice : diferența dintre alergie și iritație.

Satisfacția unui dascăl

Artista în machiaj despre care am vorbit nu mă va dezamăgi! Va lua în studiu, în tema sa de disertatie patternuri anatomice de aging facial. Nu mă tem. În bazele de date internaționale sunt suficiente articole, foarte utile ca bază de plecare în studiu. https://journals.lww.com/plasreconsurg/Abstract/2007/06000/The_Fat_Compartments_of_the_Face__Anatomy_and.36.aspx

Deci, back to school !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue