Stres și știri negative; ce se întâmplă cu frumusețea chipului tău? | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Stres și știri negative; ce se întâmplă cu frumusețea chipului tău?

Stresul și consolarea „ce nu te doboară, te întărește”

Anul 2020 a fost o încercare pentru noi toți. Știrile îngrijorătoare au curs de-a valma, peste noi. Cu toții sperăm că în 2021 vom vedea luminița de la capătul tunelului. Totuși, mâna lungă a destinului continuă să ne încerce, cu noi îngrijorări, controverse și cu stresul generat de diverse anxietăți. Iar de la stres, depresie, anxietate și până la insomnie nu mai e decât un mic pas. Nu am obosit să spun în rândurile cărților mele de ce NU „somnul este de frumusețe” ne întinerește, cât mai degrabă LIPSA SOMNULUI ne îmbătrânește, prin multiple mecanisme. Aici includem efectul distructiv pe proteine al cortisolului (hormonul de stres). Or pielea (mai exact dermul) deține o proteină structurală capitală, colagenul. În cartea mea MITURI ȘI PROFITURI PENTRU PIELE am consacrat un capitol întreg acestei probleme : https://www.estifrumoasa.ro/practice/o-alegere-simpla-ori-stres-ori-frumusete/.

Și totuși, firea umană are puterea (pentru un timp limitat, în faza de stres pozitiv – numit eustres) să treacă peste necazuri, să se concentreze pentru a găsi soluții optime. Vă propun să analizăm ce se poate întâmpla cu chipul nostru, atunci când se depășește bariera eustres-ului, când se ajunge la epuizare.

Stres și depresie; ce urme lasă pe chip?

Mark Twain spunea : „ridurile ar trebui să arate numai locul unde au fost zâmbetele”. Nu ar strica, din când în când, să recurgem la înțelepciunea marelui romancier. https://booknation.ro/citate-mark-twain/ .

Este însă ușor de zis, dar extrem de greu de realizat. Ridurile faciale ale mimicii sunt generate de o musculatură involuntară, asupra căreia nu putem interveni în mod natural. Doar terapia cu toxină botulinică injectabilă (eventual peptide botox-like aplicate topic ) pot șterge sau dimunua aceste riduri. Desigur, pentru un timp limitat…

Dacă relația cu insomnia am explicat-o și aici și în alte postări, aș adăuga faptul că există încă trei posibile comorbidități prin care stresul și anxietatea ne pot îmbătrâni prematur:

(1) fumatul, un obiecei care induce un anume pattern facial (ridurile fumătorului, colorația specifică, discromiile)

(2) bulimia, nevoia imperioasă a de ne alimenta, necontrolat, mai ales cu dulciuri, va genera (în timp) efectele glicației asupra colagenului (rigidizarea sa),

(3) lipsa apetitului, va duce la scădere în greutate și implicit la ptoză facială….

Ce simplu pare totul în teorie, un „to do list” de evitat. Dar ce dificil în realitate!

https://www.estifrumoasa.ro/cumpara/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue