Argument la o stare de bine şi de confort sufletesc | Mituri și .. profituri pentru piele

Argument la o stare de bine şi de confort sufletesc

Iată-mă în faţa unei provocări — o carte care va avea un succes incontestabil pentru că investighează părţile sensibile ale sufletului nostru: sănătate şi frumuseţe şi dă soluţii de remediere şi menţinere a unei prospeţimi sufleteşti pe care doar o femeie încrezătoare că-şi va atinge scopurile propuse o poate păstra. Am realizat, prin acest op

Mituri și… profituri pentru piele,

scris de Anca Dragomirescu, că frumuseţea, atât de râvnită într-o timpurie parte a vieţii, credem uşor de păstrat, poate fi menţinută, la alte dimensiuni, cu alte virtuţi, cu trucuri de înfrumuseţare, reale, fără făcături, rod al dezinformării de persoane neautorizate, şi mai târziu. Ştim că frumuseţea naturală este adevărata frumuseţe, dar mai ştim că o putem prelungi şi permanentiza, citind şi urmând sfaturile persoanelor autorizate — aici, profesoara universitară Anca Octavia Dragomirescu, care, în opul său de-o alcătuire interdisciplinară, realizează recordul de a se face pricepută de cel mai neavizat cititor, pentru că e scris pe înţelesul tuturor. Trebuie, deci, să-ţi cunoşti corpul şi să aplici regulile care-ţi prelungesc tinereţea şi vigoarea.

Iar dacă toate acestea ne sunt la îndemnă, dacă conştientizăm ce nevoie avem să ne menţinem tinereţea sufletească de la care, apoi, ne vin toate celelalte reuşite, cu siguranţă vom câştiga bătălia cu timpul şi cu neajunsurile pe care le aduce în implacabila lui scurgere.

Autoarea cărţii, ne introduce într-un univers fabulos, din care ne putem înfrupta, lecui, împrospăta, vindeca, într-o lume pe care o intuiam, dar căreia nu-i dădeam de capăt pentru că nu i-am ştiut cheia de acces. Cartea aceasta o face! Ni se dau sfaturi pentru toate deficienţele: neglijenţă, neştiinţa în a ne cunoaşte pe noi înşine, înaintarea în vârstă…

Recunosc că nu e deloc simplu, şi mai recunosc că mi-ar fi fost de folos ceva mai degrabă! Mai de devreme ar fi trebuit să-mi cercetez corpul, să nu-l neglijez şi să-l abandonez sunt pretextul lipsei de timp. O simplă privire în oglindă, de autoevaluare, nu rezolvă mare lucru, credeţi-mă! E nevoie de mai mult decât atât. E nevoie de sfatul unui specialist, care asta a făcut în cariera sa didactică universitară. Aici exemplu meu e Anca Octavia Dragomirescu, profesor dr. la Facultatea de Farmacie Timişoara, autoarea acestui volum.

Dar aşa-i că niciodată nu e prea târziu când e vorba de sănătatea, frumuseţea şi accentuarea personalitaţii fiecăreia dintre noi?! De cartea aceasta se va vorbi. Sunt sigură, mai ales dacă, interesaţi fiind, veţi căuta şi romanele Ancăi Octavia Dragomirescu şi le veţi citi.

Nina Ceranu

Editura Eubeea

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue