Frumusețea noastră și conturul corporal depind și de țesutul muscular | Mituri și .. profituri pentru piele
·

Frumusețea noastră și conturul corporal depind și de țesutul muscular

Armonia conturului corporal – nu este doar pentru bărbați

În toate postările mele am vorbit despre beauty, dar am pus accentul doar pe skincare. Însă noi dorim o armonie a trupului, o proporție care să placă ochiului. Internetul abundă în exemple de cure de pierdere a greutății…. mai precis de pierdere a țesutului adipos. Fie că acesta este țesut adipos subcutanat, ori visceral, este egal… trebuie diminuat! Problema este ce punem în loc, pentru o armonie a trupului? Mergând la clasele de fitness, o colegă de sală a întrebat astfel: când țesutul adipos de va transforma în țesut muscular? Răspuns: niciodată. Țesutul muscular este totalmente diferit de cel adipos atât histologic, cât și evolutiv, structural și funcțional. Nu îl putem stimula decât prin exerciții fizice. Chiar și suplimentele pentru sportivi au efect nul dacă nu ar fi dublate de exerciții. Țesutul muscular va forma noi unități contractile (noi sarcomere), atunci când este pus în fața unei sarcini sporite. Iată un articol pe această temă. https://link.springer.com/article/10.1007/s40279-014-0152-3. La fel, persoanele cardiace au sărmana inimă mărită. Asta pentru că fibrele musculare ale inimii (puse în fața unei post-sarcini mari – cum ar fi hipertensiunea arterială), vor forma noi sarcomere paralele cu cele existente. Deci, hipertrofie musculară.

Nu există o scurtătură fără efort pentru țesutul muscular, doar prin alimentație proteică

În cursurile mele explic mereu faptul că suplimentele cu colagen NU AJUNG LA DERM SAU LA ARTICULAȚII, pentru simplul fapt că în intestin se descompun până la nivel de aminoacizi. Aceștia ajung din intestin la ficat, și doar apoi în circulația generală… Organismul sintetizează proteine conform nevoilor de moment. Dacă luăm de bună reclama la colagen, ar însemna că dacă vom ingera carne (grătare peste grătare) musculatura se dezvoltă. Desigur, nu se întâmplă așa! Și în cazul cărnii ingerate, organismul folosește aminoacizii la sinteze (inclusiv funcționale, de ex. pentru imunitate), nu doar structurale. Pentru a se începe construcția de masă musculară este nevoie de ceva mai mult. Este nevoie de acest țesut să „înțeleagă” că este supus unei supra-sarcini. Adică, să practicăm excerciții de forță (body pump). Acestea aduc beneficiu și oaselor.

În schimb, exercițiile cardio (efort mic dar de durată lungă, peste 30 minute) ajută la diminuarea țesutului adipos. De ce? După mai mult de 20 de minute mușchii epuizează glicogenul muscular și (prin intermediul cărăușului molecular CARNITINA), va aduce acizii grași (ce fuseseră grăsimi de rezervă), la mitocondriile celulelor musculare.

Voi explica aceste fenomene biochimice în lecția a doua a cursului online de 8 lecții FRUMUSEȚEA SE ÎNVAȚĂ DE LA SPECIALIȘTI. https://www.estifrumoasa.ro/frumusetea-se-invata/, care va începe pe data de 11 septembrie, ora 19. Vă aștept cu drag la curs!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue