Truda din spatele produsului cosmetic | Mituri și .. profituri pentru piele

Ar fi putut să rămână o simplă dimineața de sâmbătă…

Diminețile weekendurilor de octombrie sunt, prin definiție, dedicate activității de „dolce far niente” … Și totuși, în această dimineață am acceptat invitația farmacistei Sonia Căruntu. De Sonia, cea cu ochii mari și căutători, am rămas atașată după ce a urmat cursurile masterului în cosmetologie condus de mine, la Facultatea de Farmacie din Timișoara. Invitația ei era spre a vizita un târg de beauty, de cosmetice produse cu dragoste, aici, în vestul țării. Și, da! Stiam că producătorii români de cosmetice au tradiție, dețin știința și arta producerii și au un public țintă fantastic: frumoasa femeie româncă !

Nu doar că am venit cu drag, dar am adus cu mine și spiritul meu de dascăl. Așadar, am vorbit practicienilor din arta producției cosmetice despre obstacolele care îi impiedică să intre în mentalul publicului consumator, și anume vechile mituri. Nu am să obosesc să amintesc mereu, în discursurile mele, despre substanțele active cu adevărat active, dar și de nevoia de valiadare a eficacității, prin biometrie cutanată. De altfel, nu obosesc nici să scriu despre aceste aspecte… https://www.estifrumoasa.ro/practice/suvstante-active/

Bucuria a fost dublă!

Farmacista Sonia Căruntu este nimeni alcineva decât semnatara brandului românesc de cosmetice L’ arlesienne. http://www.larlesienne.ro/

Ea a fost amfitrioana expoziției, dar și sărbătorita zilei. Șampania a curs pentru ea… Povestea Cenușeresei are acum un remake. Sonia nu ar fi studiat Farmacia, dacă bunicuța ei, o farmacistă cu dragoste de preparate farmaceutice, nu ar fi făcut efortul de a o susține financiar. Însă, un vis frumos împlinit merită să continue ! Astăzi, accesând un grant, ea construiește un brand cosmetic românesc. Felicitări!

Dar am avut și alte surproze plăcute. Creatoarea liniei de cosmetice Soso Cosmetics, prezentă și ea la expoziție, este farmacista Soriana Ciurlea

https://sososkin.ro

Și Soriana a învățat arta preparării la Faculatea de Farmacie din Timișoara.

Am fost plăcut surprinsă să remarc active cosmetice atent selecționate în cadrul brandului Virago Beauty. Dar, de ce mă mir ? Creatoarea acestei linii de produse este doctorand inginer chimist, doamna Adela Manea.

https://viragobeauty.com

Nu în ultimul rând, nu pot trece cu vederea brandul cosmetice Fathyia, a cărei creatoare a înțeles că activele vegetale pot fi excelent potențate prin adăugarea peptidelor de sinteză, substanțe ce au o acțiune specifică, țintită.

Cred că v-am convins că producătorii români de cosmetice au tradiție, expertiză și dețin știința și arta preparării. Merită să fie încurajați!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue